There was an error in this gadget

Monday, 22 April 2013

#2 Album Gambar Kenangan Dulu-dulu

Assalamualaikum warahmatullahhi wabarakatuh
kepada awak yang sedang membaca blog saya ini..
hahahahaha..
XD

bertemu kita kembali di dalam ruangan blogger ni
=')
hihihihihi
atas permintaan awak dan seperti yang awak mahu
awak nak saya update blog saya kan
^^
so sekarang saya sedang mengupdate blog saye..
hahaha..
XD

huhuhu
first sekali saya nak minta maaf laa
saya ni tak pandai nak update-update blog comei-comei macam blog awak..
yew laa saya ni kan boleh dikatakan masih baru dalam dunia blogger ni..
nak update ape pon tak brapa nak tahu sangat..
nak bercerita pon tak tahu nak menyusun ayat..
XD
kalau setakat mengarot-mengarot macam ni saja saya pandai lah..
='p
hehehe..

tapi untuk awak.. 
saya akan cuba buat yang sebaik mungkin..
ahahahaha..
X'D
*sebenarnya untuk update kalini saya tatau nak letak mukadimah apa..
sebab tu mengarot abes macam ni.. 
='p

...

okeh!
settle sesi mukadimah yang bagi aku adalah suatu kewajipan yang harus dilakukan semasa aku hendak mengupdate blog ini..
hehehehe..
yew laa..
bak kata orang tua-tua..
sebelum melakukan apa-apa..
kena laa ada mukadimahnya dulu..
kalau terus start jer..
macam mana orang nak tahu hujung pangkalnyer ye tok..
='p

jadi dengan berbekalkan pesanan daripada orang orang tua ini..
aku mempraktikkannya di dalam penulisan blog aku ini dengan meletakkan mukadimah kepada setiap entri terbaru aku sebelum aku klik button "publish" ahahaha.. 
X'D
"XOXO PUBLISH!" -tetibe teringat dialog ni.. ='p

alamak! 
-_-
okeh aku dah start mengarot balek..
*ayat klise aku dalam setiap entri..
ahahahaha.. 
XD

okeh okeh okeh!!!
untuk entri kali ini..
aku sebenarnya nak sambung laa cerita yang kononnya tergantung haritu..
XD
hah?
cerita pasal apa???
='O
laa takkan dah lupa kot..
-_-
ni mesti tak baca entri aku yanng terbaru ni kan..
tak pon dah terlupa pasal entri aku yang terbaru ni..
yer laa kan..
blog aku ni kan biase-biase jer..
sape laa nak ingat kan..
='p
*hehehe merajuk lak.. gewdiks!
X'D

gurau-gurau jer..
XD
sambong pasal tadi..
yew laa.. aku ni nak sambung cter aku yang minggu lepas tu..
yang aku update pasal gambar-gambar aku masa kecik dulu tu haa..
XD
kan minggu lepas aku tak sempat nak upload semua gambar tu..
mana tak nya..
internet buat hal laa minggu lepas..
tetiba tengah syok-syok update blog dia boleh kata kuota habis pulak..
sapa laa yang tak geram!
eeeeee!!!
='B

jadi dengan tak puas hatinya..
aku telah mengklik butang 'purchase quota' di laman Maxis Broadband..
dan amik kaw!
kuota aku dah kembali normal dan aku telah dapat mengonline kan diri aku dengan jayanya sekaligus aku telah dapat mengupdatekan blog aku disini..
*tatabahasa hancus..

hehehe..
baeklah tanpa membuang masa lagi..
mari kita saksikan!!!
sambungan daripada episod lepas............................
LAYAAANNNNN~~~~



Kita bukak Album Gambar Dulu-dulu~~
;D


SAMBUNGAN ALBUM GAMBAR DULU-DULU
...
*ampun maaf dipinta andai gambar kurang berkualiti kerana ianya diambil dengan menggunakan kamera bermega pixel rendah..*

Itulah aku yang pakai kopiah dan sedang duduk diatas kerusi tu
hahahahaha
buruk beno laa muka aku
hahahaha
XD
macam ape ntah
adessss
-_-

hehehe
ni pulak gambar aku dengan family aku
^^
masa ni aku kecik lagi
jadi memang tak reti duduk diam woo
tengok laa tu
mak cakap dia dah berapa kali duk perbetui aku punya kopiah
tapi punya laa buasnya aku ni
sampaikan terkeluar jugak rambut aku tu
haih ape nak jadik laa dengan mamat sorang ni
-_-

hehehehe
ni pulak gambar family aku masa berdiri pulak
ahahahahaha
XD
purple jer
='p
hehehe

- mak cakap -
"abang weh tolong laa duduk diam-diam sat orang nak tangkjap gambaq ni.. dah laa kopiah hang senget!"

- aku jawab -
"alaa mak biaq laa kopiah senget baru laa stail.. tengok ni rambut abang keluaq sikit nampak laa bergaya sket.."

- ika pulak cakap -
"ish abang ni pi laa sana chek nak tangkap gambaq dengan mak dengan ayah saja ni.."

- ayah dengan rileksnnya -
"lantak laa depa nak gadoh.. aku nak posing lawa-lawa dalam gambaq ni..''
hahahahahahaha
X'D

Yeaahhhh!!!!
aku dah besar dah sekarang!
;D
tengok tu mak dah lepas aku main dekat luaq
=')
siap bagi aku pakai seluaq track suit lagik
masa bermain memang masa yang paling hepi
tengok tu senyum sampai ke telinga..
ahahahahahaha
hmm..
cantik jugak bentuk badan aku
siap ada potongan badan lagik dkat pinggang tu..
ahahahahahaha
X'D

aduss
memang sah sah laa orang duk panggil aku ni budak skema
-_-
dari kecik sampai kesekarang nak senyum depan kamera pun tak reti..
tengok tu nampak sangat senyum fake
ahahahaha
XD
dah laa baju masuk dalam seluar
-_-
seluar pulak atas pusat..
-_-
skema betui
-_-

Skema tak skema
baju tidoq tetap baju tidoq
hahahahaha
XD
aduss dah laa pakai baju kelawaq
pastu pakai pulak inai..
hehehehe
masa kecik-kecik dulu
mak suka sangat pakai inai
=)
biasalaa budak-budak
bila dah nampak orang tua dok pakai inai..
kompem laa depa pon nak try skali..
termasuk laa aku ni haa
^^"

Ehem ehem...
cantik bukan sebarang cantik..
jangan pandang ku sebelah mata..
hanya kerna namaku...... eh!
-,-'
huhu
jangan main-main
sekarang kita tengok Hang Tuah mana paling hensem?
hahahahaha
XD
*tapi tak leh lawan laa dengan Hang Tuah sana..
dia hensem lagik..
='p

Kini..
masuklah budak nakal ni ke zaman persekolahan..
nampak tak betapa dia tak nak belajar sampaikan dia menjelirkan lidahnya.
ahahahaha
nakai betul laa mamat sorang ni..
XD

Dalam kelas pon..
budak-budak lain semua baikkk jaa..
tapi diaa...
aduuuhhh tatau laa nak cakap..
tengok sendiri pon taw laa macam mana..
cikgu dok mengajaq dekat depan tu..
dia boleh pulak senyum tengok kamera..
-_-

dalam dok kata..
dia ni memang tak serupa denga budak-budak lain..
-_-
tengok laa tu..
orang lain semua dalam kelas tak pakai topi..
tapi dia dalam kelas pon nak pakai topi..
memang tak serupa orang betui.
-_-

muehhehehhehehh!!!
hello~
dalam tak nak tak nak belajaq pon..
gua lulus ABC taw!!!
tengok tengok tengok!!!
akhirnya gua dah graduate tadika!!!
X'D

Lepas dah graduate tadika ni
masok la pulak zaman persekolahan kerendahan
=3
hehehe
ni laa sekolah rendah aku daripada darjah satu sampai laa darjah enam
di sini lah
di Sekolah Kebangsaan Bukit Indera Muda
^^

masa di sekolah rendah
aku dapat mandat untuk jadik pengawas sekolah
aahhahaaha
masa ni darjah tiga~
='p
tapi aku jadik pengawas sekolah setahun jaa
darjah empat tak jadik dah
sebab masa aku jadik pengawas
bukan aku yang buli orang
aku jer yang kena buli
-_-
amik nama budak nakal bagi dekat cikgu
esoknya kena laa pukul dengan budak tu
haih nasib nasib
T_T

Masa aku sekolah rendah jugak laa
buat pertama kalinya keluarga kami memelihara seekor kucing
dan kucing itu adalah kucing dijumpai oleh aku sendiri di bawah sebuah kereta
XD
hehehe
comel kucing ni
kucing pertama kami dan aku memberi namanya "COMEI"
hehehe
='p
kucing ni garang giller
memang tersangat laa garang sebab kucing jantan kan..
tapi dengan aku dia tak pernah garang..
=3
sebab aku suka belai dia..
XD

Erk...
-_-
masa sekolah rendah jugak laa antara mimpi ngeri aku
SUNAAATTTT!!!!!!
waaraggghhh!!
tak nak ingat lagi pasal ni..
T_T
huhuhu..
aku bersunat masa darjah empat
dalam gambaq ni nampak macam oke je laa kan macam tak dak masalah laa kononnya..
memang laa oke lagik sebab baru lepas kuar bilik pembedahan..
ubat kebas pon tak abes lagik..
muko poyo jer ni
tengok laa japgi bila sampai umah
bila ubat kebas dah habis
menangis bhai!!!
hahahaha
*ceh hilang machos.. -,-

hehehehe
lepas aku bersunat
situ lah tempat aku beradu dan mengadu nasib
ahahahaha
XD
dengan kain pelikat yang digantung
XD
haih rindulaa pulak zaman sunat ni
XD
*tapi serik daa tak nak laa sunat lagi skali..
T_T
huhu..
tapi zaman sunat ni best!
aku dapat macam-macam hadiah sebagai tanda penghargaan!
XD
anntara hadiah yang paling best aku dapat tempurung laa..
untuk aku cekupkan burung aku masa aku mandi
hahahaha
XD
hadiah terbaeeekkkk!!!
='p
yang adik ni pon satu
-,-
nak jugak bergambar dengan aku ni haa..
takot kot..
buatnya tangan dia tetiba pukul aku punya kain
sebab tu aku pegang tanya dia..
muka jaa poyo abes pura-pura senyum
padahal dalam hati cuak nak mampos!
XD

Dah dah dah!!!
lupakan topik sunat!!
*malu
hehehe..
aku ni adalah salah seorang peminat fanatik Pokemon..
='p
minat aku terhadap Pokemon adalah sangat mendalam sehinggakan aku berpakaian mengikut pemakaian sahsiah rupa diri si watak utama dalam cter Pokemon tu..
hahahaha
XD
tengok laa tu..
dengan topi, jeket, sarung tangan, kasut, basikal..
XD
kalau dizoom kan ke pipi aku waktu ini..
anda akan melihat satu contengan menggunakan marker yang menulis huruf 'z' pada kedua-0dua belah pipi aku
hahahaha
yew laa cuba tengok balek Ash dalam cter pokemon tu
XD
pipi dia ada huruf 'z'
hahaha
nampak tak betapa fanatiknya aku
XD

Masuklah zaman persekolahan kemenengahan
XD
hehehehe
ni gambar waktu aku baru nak masuk tingkatan satu
=')
tengok tu Azila pun baru umur setahun waktu ni
^^
hehehe

Dalam hidup aku
aku tak ade abang mahupun kakak..
aku lah abang dan kakak kepada adik-adik aku..
dan aku lah satu-satunya abang yang mereka ada..
=')

Sebagai seorang abang sulung dan satu-satunya abang kepada adik-adik aku
tanggungjawab aku adalah sangat besar terhadap mereka
kalau ibu bapa aku tiada
akulah yang bertanggungjawab keatas mereka
dalam keluarga aku
adik-adik akulah penyeri hidup aku
=')
aku bersyukur dengan apa yang aku ada
InsyaaAllah aku akan menjaga hubungan baik aku bersama adik-adik aku ni hingga ke akhir hayat aku
^^
aku nak mereka bangga untuk mempunyai abang macam aku
InsyaaAllah akan ku laksanakan..
^^

Aku seorang yang sangat berlembut hati
senang untuk menyayangi orang
dan sangat setia kepada sesuatu perkara
^^
aku sangat bencikan keganasan
aku cintakan keamanan
aku tidak suka pergaduhan
aku sukakan kedamaian..
=')
biar orang kata aku lemah
tetapi aku tidak lemah dihati orang-orang yang mengenali aku
=')

Demikian sahaja rentetan kisah hidup dan sedikit latar belakang hidup aku sebelum aku menjadi diri yang sekarang ini
^^
aku bersyukur kerana aku dibesarkan di dalam sebuah keluarga yang aman dan bahagia
sebuah keluaga yang tidak terlalu miskin dan juga tidak terlalu kaya..
hanya sebuah keluarga daripada golongan kebanyakan
tetapi tetap hidup dalam keadaan yang aman dan harmoni
^^
aku bersyukur kerana dibentuk dengan sedemikian rupa kerana itulah aku telah menjadi diri aku yang sekarang ini
^^
aku sayang semua orang
aku sayang family aku
aku sayang kawan-kawan aku
dan yang paling penting...
saya sayang awak yang merupakan satu-satunya orang yang sedang membaca blog saya ni..
=')
*posing diatas untuk mu~
LOL
X''D

2 comments:

  1. COMELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL MUNTAHHAHAHAHHAH

    ReplyDelete
  2. ape ntah sampai muntah..
    hahahahaha
    X'D

    ReplyDelete