There was an error in this gadget

Wednesday, 15 May 2013

Teater Bangsawan Tiga Maulana =)

ASSALAMUALAIKUM
Apa khabar semua..
harap semua sihat-sihat sahaja..
=)
Alhamdulillah dengan izin Allah
aku dengan selamatnya telah sampai ke Puncak Perdana yang mengambil masa enam jam perjalanan dari Pulau Pinang..
Syukur jugak tak de pape yang berlaku sepanjang perjalanan..
sebab kalini aku bergerak seorang daripada Penang ke Puncak..
tambah pulak moto aku berada dalam keadaan yang kurang baik..
tetapi Alhamdulillah dengan izin Tuhan
aku selamat tiba di destinasi..
=')

...

Tujuan utama aku balik pada kali ini adalah untuk menemani seorang sahabat aku
si Sakdon tu.. 
hahahahaha
Sakdon laa yang dok panggil-panggil aku datang Puncak ni..
dalam masa yang sama aku pon tengah tak de keje kan dekat umah tu..
jadi aku pun datang je laa Puncak..
mungkin ada sesuatu yang aku boleh dapat disini..
dan Alhamdulillah...
Rezeki Allah sapa yang tahu kan...
Sejak aku sampai sini..
macam-macam aktiviti yang aku dapat dalam keadaan sedar ataupun tidak sedar..
dapat pegi tengok teater, join citrawarna, latihan tarian, tengok show tarian, jadi ekstra belakon, dll..
ALHAMDULILLAH
sekurang-kurangnya masa lapang aku diisi dengan perkara yang berfaedah daripada aku duduk umah jer dan tak buat pape..
-,-
huhu..

...

Aktiviti pertama yang aku buat disini adalah pergi menonton teater..
ahahahahaha
bayangkan..
aku sampai Puncak petang tu..
malam tu jugak aku gi tengok teater tu..
fuhh letihnya tak terkatalah..
tapi demi kawan-kawan dan minat untuk menonton teater..
aku gagahkan diri aku untuk pergi juga..
bertempat di Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur..

Teater Bangsawan selalunya dikatakan suatu pementasan yang agak membosankan
tetapi Tiga Maulana memberi kesan yang bertentangan
ENJOY!!!
;D

Teater Bangsawan Tiga Maulana...
apa yang boleh aku katakan..
suatu pementasan yang agak menarik..
agak mengujakan aku apabila pertama kali aku menjejakkan kaki masuk kedalam panggung itu..
penonton memenuhi ruang tempat duduk penonton dan aku hanya nampak lima tempat duduk kosong iaitu tempat duduk yang kami tempah..
=..=''
nampak tak bagaimana teater ini berjaya menarik minat para penonton sehinggakan ia mampu untuk memenuhkan ruangan penonton pada satu hari pementasan..
perhatian aku berjaya ditarik lagi dengan kekaguman yang terdapat didalam pementasan ini..
apa yang boleh aku perkatakan pembinaan set pada pementasan ini memang gempak gler!
aku kagum dengan set dia..
ahahahaha
dia boleh mengubah sesuatu situasi ke sesuatu situasi dengan penukaran set
dan set-setnya pulak bukannya kecil-kecil..
beso2 gedabak punya set..
ahahaha






 nampak macam mana satu pentas ni boleh berubah-ubah set?
bukan sikit-sikit tau..

banyak woo~
ahahahaha
tapi time nak tukar set tu
ade laa tirai yang menutupnya..
tak de laa tukar set time penonton dok tengok..
tapi masa tirai tu tutup..
ada selingan..
bukan kosong jer..
antara selingannya adalah tarian..
nyanyian dan jugak persembahan magic..


ni lah antara selingan yang aku minat
magic kot
bukan senang nak tengok show magic live
ahahahaha
first time laa bagi aku
XD

Secara keseluruhannya bagi aku..
teater Tiga Maulana ini tidak kurang hebatnya..
para pelakon masing-masing ada kekuatannya yang tersendiri..
=)
tambah pula ada pelakon-pelakon yang dikenali mcm Taiyuddin Bakar, Najua P. Ramlee dan Zarina Raja Lawak..

Ini dia posternya..
nampak disitu ada PENAMPILAN ISTIMEWA..
XD

Teater Bangsawan Tiga Maulana ini adalah satu teater yang menggabungkan beberapa cerita-cerita popular P. Ramlee dan dijadikan sebagai satu cerita..
antara cerita yg aku perasan, Tiga Abdul, Nujum Pak Belalang, erk.. lagi apa tatau aku tak perasan kot.. ahahaha
tapi apa pun susunan ceritanya menarik..
=)

...

antara sebab utama aku datang pementasan teater ni pon sebab ada kawan aku dalam pementasan ni..
ahahahaha
XD

Dari kiri
Maisyarah, Abang Zaki, Encik Syed, Yana

Masa duduk dekat bangku penonton..
aku rasa bangga laa dapat tengok kawan-kawan aku perform atas pentas yang gah tu..
=')

Bersama rakan-rakan di Panggung Bandaraya
=)

Friday, 3 May 2013

#1 Dragon Nest SEA!!! Pengembaraan sebenar bermula~ X'D

..ASSALAMUALAIKUM..
bertemu kita kembali diruangan blogger Azam Budak Skema
-__-
erk.. 
skema sangat ker sampai nama blog pon letak nama sendirik pastu letak budak skema kat belakang...
hahahahhahaa
XD
nak buat macam mana kan..
kakikatnya itu lah yang orang nampak pada diri aku ni haa..
-_-
BUDAK SKEMA
yer laa kan..
budak skema kan kebanyakannya pakai cermin mata..
rambut sikat tepi..
baju besor besor..
kasut bertutup setiap masa..
*aku laa tu..
-,-
huhu
biasalaa.. 
pandangan orang semua nampak pada luaran sahaja..
XD
dalamannya siapa yang tahu cehs..
='p

...

erk.. 
tapi dalam ruangan blog kalini aku bukannya nak cerita pasal aku ni budak skema ke ape..
=..=''
lantak laa apa orang nak panggil aku pon..
ahahahaha
XD
skema tak skema..
asalkan aku bahagia dengan hidup aku sekarang..
skema pon skema lah..
hairan apa aku..
ini lah diri aku..
asalkan ade je orang yang boleh terima aku seadanya..
=')
huhu
*mengelamun kejap XD
<3 <3 <3
dikesempatan ini saya nak ucapkan sebanyak-banyak terima kasih kepada awak yang sudi menerima saya seadanya..
=')
*tetibe nyanyi..
"sekali sudi kau menerima.. sejuta kali ku kan setia~~ <3"
hehehehe..
okeh selesai sesi luahan hati bersama insan tersayang..
ahahahaha
LOL
XD

...

okeh okeh okeh..
mari kita kembali ke topik sebenar post kali ini dibuat..
ahahaha
XD
untuk post kalini sebenarnya aku nak berkongsi sesuatu yang saaaaaaaangat menarik 
dan saaaaangat hebat!!!
='D
ianya merupakan sesuatu yang telah mengubah hari-hari aku menjadi sesuatu yang lebih hebat dan adventure!!!
aku dapat rasakan..
perkara yang akan aku kongsikan ini adalah sesuatu yang telah berjaya meengubah diri aku menjadi seorang yang lebih kuat! tabah! dan bersemangat!!!
ahahahahaa..
XD
apakah itu???
yeah!! inilah diaaa.... 

DRAGON NEST SEA!!!!!
8DDD
YEAAAAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHUUUU!!!!!!
XD
inilah dia kehebatan yang aku katakan tadi..
ahahahahaa
XD
sekarang kita tengok
skema skema aku ni pon..
main game tau dak!!!
ahahahahaa
XD

...

sorry sorry teruja lebih pulak aku ni.. 
huhu..
^^''
bukannya apa..
aku ni teruja sikit kalau nak bercerita pasal benda yang aku minat ni..
^^"
nak kata dah lama minat dengan game ni tak jugak..
aku ni bukannya seorang gamer yang tegar macam gamer gamer yang lain..
nak kata selalu main game pon tak de laa jugak..
game biasa-biasa tu ada laa..
sekadar mengisi masa lapang tak tahu nak buat apa aku main laa game..
dulu pon game yang paling aku minat pon game Pokemon je laa..
paling lama aku menghadap game Pokemon tu pon tak de laa sampai lebih daripada tiga jam...
tapi!!!!
berbeza dengan game online yang ini!!!
aku mampu menghadap laptop hingga lebih daripada lima jam hanya dengan bermain game ini tanpa disedari waktu berlalu..
ahahahahahahaha
nampak tak betapa hebatnya penangan game ini terhadap aku..
XD
best tak best?
aku baru berjinak-jinak dengan game online ni lebih kurang dekat 5 bulan macam tu laa..
^^
macam ni ceritanya
jeng jeng jeng~~~

...

Masihku ingat pada hari Jumaat 18 Januari 2013..
Pada suatu hari dipetang yang hening..
sedang aku bertugas disebuah koperasi..
pada ketika itu tiada sesiapa di koperasi itu..
dan aku hanya bermain Facebook dan online tanpa sebarang kerja..
*hari yang membosankan.. -_-
SEHINGGALAH!!!!
tiba-tiba ada satu cahaya putih bersinar-sinar menerangi pintu masuk ke ruangan koperasi itu..
dalam kesamaran cahaya itu aku terlihat kelibat satu bidadari telah melangkah masuk dengan mesranya sambil menyapa aku yang sedang mengelamun..
puffff!!! khayalan aku terhenti disitu..
bidadari itu telah menegur aku dan dudukberhampiran aku yang masih terkapai-kapai mencari jalan ke alam nyata..
ahahahahaha
*buruk bebeno mukadimmah aku..
XD
bidadari ini adalah gadis idaman aku..
=')
dia ni baek sangat dengan aku..
selalu melawat aku yang sedang kesunyian di dalam koperasi tu..
dia lah yang selalu menceriakan hari-hari aku dengan telatahnya yang mencuit hati tu..
XD
hehehehe..
pada hari tersebut.. 
dia mempelawa aku untuk menginstall game yang baru diambil oleh rakan biliknya yang merupakan seorang gamer yang tegar..
pada aku bidadari ini adalah guru ku manakala rakan biliknya itu pula adalah master ku..
ahahahahaa
XD
dia sebenarnya baru seminggu mendapatkan game ini daripada rakan biliknya itu..
dia selalu memberitahu aku bahawa game ini sangat menarik dan selalu memberitahu aku bahawa dia akan memberikan game ini kepada aku dan itu lah harinya..
='D
pada waktu itu aku ibarat kanak-kanak yang baru lahir..
aku betul-betul bler dan tak tahu apa-apa mengenai game itu..
dan pada hari tersebut juga lah bidadari ini dengan penuh kesabaran dan ketabahan telah mengajar aku yang tidak tahu apa-apa ini satu per satu..
=')
dan akhirnya aku mula memahami kehendak sebenar game ini..
^^
kini baru aku tahu bahawa game online ini memerlukan line internet untuk mengaksesnya..
jika tiada internet maka game ini tidak dapat dimain..
apa yang lebih mengujakan aku adalah..
aku dapat bertemu dengan pemain-pemain lain juga di dalam game ini..
='D
ini bermakna aku dapat bertemu dengan kekasih hati aku didalam game ini..
XD
dapatlah aku bersama dengan bidadari ini walaupun daripada rumah..
=')
hihihihihi..
='p

...

Salah satu babak di dalam game ini
Pada aku..
mengapa game ini begitu menarik perhatian aku adalah kerana dia merupakan satu game yang berbentuk pengembaraan dan mempunyai penceritaannya yang tersendiri..
apa yang lebih menarik minat aku adalah..
game ini mempunyai watak-watak yang perlu dipilih untuk dijadikan sebagai watak yang akan kita kawal..
pada permulaannya..
aku telah memilih watak seorang cleric iaitu seorang pahlawan yang menggunakan "flail" sebagai senjata utamanya dan mempunyai "shield" sebagai senjata kedua..
^^
cleric ni juga menggunakan kuasa elemen elektrik yang sangat menarik..
='D
hehehehe
aku menamakan watak ini sebagai Lysender~

Inilah dia rupa sebenar Lysender
XD
bagi aku..
setiap watak yang dicipta dan dimainkan di dalam game ini adalah melambangkan diri pemainnya..
='D
serius aku cakap..
aku memang betul betul dah addicted dengan benda ni..
T_T
best siioooottt~~~
ahahahahahahaa
XD

Selain daripada main sensorang..
Kita jugak dapat main dengan member kita..
=D
jadi tak ada laa bosan sangat kalau nak lawan sensorang sebab ada member..
^^

Bukan sekadar dapat berlawan sahaja..
Kita jugak dapat main-main dengan watak itu sendiri..
tengok laa boleh lak aku gi duduk depan monster-monster tu..
acah-acah macam tengah tengok diorg buat show laa kononnya..
='p

Dalam game ni ada bermacam-macam jenis monster..
='p
hehehhee
ni adalah salah satu monster yang paling aku benci..
Manticore namanya..
-,-
bukannya benci sebab ape..
dia ganaih sangat..
=..=''

Macam game yang lain-lain..
Game ni pon ade nyawa dia..
XD
tapi yang bestnya..
bila watak kita mati..
dia akan jadi bentuk hantu dah kita masih boleh bergerak dan main-main dengan watak hantu itu sendiri..
ahahahaha
XD
Walau macam mana pon..
inilah salah satu kelemahannya..
selain terkeluar daripada server..
disconnect..
server maintenance adalah salah satu punca yang menyebabkan kami tak dapat main game ini pada ketika itu..
-,-
hehehehe
...

Orang yang tak pernah main..
memang akan memandang serong dengan kami yang sedang asyik dengan permainan kami ini..
tapi biarlah apa yang orang nak cakap..
kata orang mulut tempayan tak boleh ditutup..
^^
jadi pekakkan telinga fokus kepada pertarungan anda..
ahahahahaha
XD
lantak laa apa orang nak cakap..
diorang yang tak puas hati tu mungkin cemburu melihat kebahagiaan orang-orang yang sedang asyik dalam dunia dia ni..
XD
kesian diorang..
=')
aku pon selalu jugak laa kena tempias dengan orang-orang yang tak puas hati ni..
tak payah cakap orang jauh laa..
budak rumah sendirik jer..
^^
dikatanya aku ni boring laa..
merapu laa.. tak best laa.. bla bla bla...
haih nak je aku cakap..
"ade aku kacau hidup ko?''
-,-
hehehe..
tapi aku sedar.. 
kalau aku cakap pon xde guna..
jadi lebih baik aku pekak kan telinga dan teruskan perjuangan..
sebab lama-kelamaan orang yang bising-bising tu lenguh mulut diam laa dia..
ahahahaha
XD
tapi betul jugak ek..
kenapa diorang kacau kami sedangkan kami tak pernah pon kacau hidup diorang dengan game kami ni?
aneh aneh aneh..
=..=''
huhu
AARRGGGHHH!!!!
biasalaaa tu..
setiap apa yang kita lakukan mesti akan ada halangannya..
jadi ini laa halangannya
hahahaha
XD
kat umah lak..
mak ngan tok selalu suruh tekan button "pause" sebab nak minta tolong buat something..
adesss...
game online mane ade button pause laa sayang..
XD
kalo pause alamat mati laa watak tu kena pukul dengan monsters..
ahahahahaha
sabo je laaa...
='p
huhu
apa apa pon..

=')
JOM LEVELING...
^^


Monday, 22 April 2013

#2 Album Gambar Kenangan Dulu-dulu

Assalamualaikum warahmatullahhi wabarakatuh
kepada awak yang sedang membaca blog saya ini..
hahahahaha..
XD

bertemu kita kembali di dalam ruangan blogger ni
=')
hihihihihi
atas permintaan awak dan seperti yang awak mahu
awak nak saya update blog saya kan
^^
so sekarang saya sedang mengupdate blog saye..
hahaha..
XD

huhuhu
first sekali saya nak minta maaf laa
saya ni tak pandai nak update-update blog comei-comei macam blog awak..
yew laa saya ni kan boleh dikatakan masih baru dalam dunia blogger ni..
nak update ape pon tak brapa nak tahu sangat..
nak bercerita pon tak tahu nak menyusun ayat..
XD
kalau setakat mengarot-mengarot macam ni saja saya pandai lah..
='p
hehehe..

tapi untuk awak.. 
saya akan cuba buat yang sebaik mungkin..
ahahahaha..
X'D
*sebenarnya untuk update kalini saya tatau nak letak mukadimah apa..
sebab tu mengarot abes macam ni.. 
='p

...

okeh!
settle sesi mukadimah yang bagi aku adalah suatu kewajipan yang harus dilakukan semasa aku hendak mengupdate blog ini..
hehehehe..
yew laa..
bak kata orang tua-tua..
sebelum melakukan apa-apa..
kena laa ada mukadimahnya dulu..
kalau terus start jer..
macam mana orang nak tahu hujung pangkalnyer ye tok..
='p

jadi dengan berbekalkan pesanan daripada orang orang tua ini..
aku mempraktikkannya di dalam penulisan blog aku ini dengan meletakkan mukadimah kepada setiap entri terbaru aku sebelum aku klik button "publish" ahahaha.. 
X'D
"XOXO PUBLISH!" -tetibe teringat dialog ni.. ='p

alamak! 
-_-
okeh aku dah start mengarot balek..
*ayat klise aku dalam setiap entri..
ahahahaha.. 
XD

okeh okeh okeh!!!
untuk entri kali ini..
aku sebenarnya nak sambung laa cerita yang kononnya tergantung haritu..
XD
hah?
cerita pasal apa???
='O
laa takkan dah lupa kot..
-_-
ni mesti tak baca entri aku yanng terbaru ni kan..
tak pon dah terlupa pasal entri aku yang terbaru ni..
yer laa kan..
blog aku ni kan biase-biase jer..
sape laa nak ingat kan..
='p
*hehehe merajuk lak.. gewdiks!
X'D

gurau-gurau jer..
XD
sambong pasal tadi..
yew laa.. aku ni nak sambung cter aku yang minggu lepas tu..
yang aku update pasal gambar-gambar aku masa kecik dulu tu haa..
XD
kan minggu lepas aku tak sempat nak upload semua gambar tu..
mana tak nya..
internet buat hal laa minggu lepas..
tetiba tengah syok-syok update blog dia boleh kata kuota habis pulak..
sapa laa yang tak geram!
eeeeee!!!
='B

jadi dengan tak puas hatinya..
aku telah mengklik butang 'purchase quota' di laman Maxis Broadband..
dan amik kaw!
kuota aku dah kembali normal dan aku telah dapat mengonline kan diri aku dengan jayanya sekaligus aku telah dapat mengupdatekan blog aku disini..
*tatabahasa hancus..

hehehe..
baeklah tanpa membuang masa lagi..
mari kita saksikan!!!
sambungan daripada episod lepas............................
LAYAAANNNNN~~~~



Kita bukak Album Gambar Dulu-dulu~~
;D


SAMBUNGAN ALBUM GAMBAR DULU-DULU
...
*ampun maaf dipinta andai gambar kurang berkualiti kerana ianya diambil dengan menggunakan kamera bermega pixel rendah..*

Itulah aku yang pakai kopiah dan sedang duduk diatas kerusi tu
hahahahaha
buruk beno laa muka aku
hahahaha
XD
macam ape ntah
adessss
-_-

hehehe
ni pulak gambar aku dengan family aku
^^
masa ni aku kecik lagi
jadi memang tak reti duduk diam woo
tengok laa tu
mak cakap dia dah berapa kali duk perbetui aku punya kopiah
tapi punya laa buasnya aku ni
sampaikan terkeluar jugak rambut aku tu
haih ape nak jadik laa dengan mamat sorang ni
-_-

hehehehe
ni pulak gambar family aku masa berdiri pulak
ahahahahaha
XD
purple jer
='p
hehehe

- mak cakap -
"abang weh tolong laa duduk diam-diam sat orang nak tangkjap gambaq ni.. dah laa kopiah hang senget!"

- aku jawab -
"alaa mak biaq laa kopiah senget baru laa stail.. tengok ni rambut abang keluaq sikit nampak laa bergaya sket.."

- ika pulak cakap -
"ish abang ni pi laa sana chek nak tangkap gambaq dengan mak dengan ayah saja ni.."

- ayah dengan rileksnnya -
"lantak laa depa nak gadoh.. aku nak posing lawa-lawa dalam gambaq ni..''
hahahahahahaha
X'D

Yeaahhhh!!!!
aku dah besar dah sekarang!
;D
tengok tu mak dah lepas aku main dekat luaq
=')
siap bagi aku pakai seluaq track suit lagik
masa bermain memang masa yang paling hepi
tengok tu senyum sampai ke telinga..
ahahahahahaha
hmm..
cantik jugak bentuk badan aku
siap ada potongan badan lagik dkat pinggang tu..
ahahahahahaha
X'D

aduss
memang sah sah laa orang duk panggil aku ni budak skema
-_-
dari kecik sampai kesekarang nak senyum depan kamera pun tak reti..
tengok tu nampak sangat senyum fake
ahahahaha
XD
dah laa baju masuk dalam seluar
-_-
seluar pulak atas pusat..
-_-
skema betui
-_-

Skema tak skema
baju tidoq tetap baju tidoq
hahahahaha
XD
aduss dah laa pakai baju kelawaq
pastu pakai pulak inai..
hehehehe
masa kecik-kecik dulu
mak suka sangat pakai inai
=)
biasalaa budak-budak
bila dah nampak orang tua dok pakai inai..
kompem laa depa pon nak try skali..
termasuk laa aku ni haa
^^"

Ehem ehem...
cantik bukan sebarang cantik..
jangan pandang ku sebelah mata..
hanya kerna namaku...... eh!
-,-'
huhu
jangan main-main
sekarang kita tengok Hang Tuah mana paling hensem?
hahahahaha
XD
*tapi tak leh lawan laa dengan Hang Tuah sana..
dia hensem lagik..
='p

Kini..
masuklah budak nakal ni ke zaman persekolahan..
nampak tak betapa dia tak nak belajar sampaikan dia menjelirkan lidahnya.
ahahahaha
nakai betul laa mamat sorang ni..
XD

Dalam kelas pon..
budak-budak lain semua baikkk jaa..
tapi diaa...
aduuuhhh tatau laa nak cakap..
tengok sendiri pon taw laa macam mana..
cikgu dok mengajaq dekat depan tu..
dia boleh pulak senyum tengok kamera..
-_-

dalam dok kata..
dia ni memang tak serupa denga budak-budak lain..
-_-
tengok laa tu..
orang lain semua dalam kelas tak pakai topi..
tapi dia dalam kelas pon nak pakai topi..
memang tak serupa orang betui.
-_-

muehhehehhehehh!!!
hello~
dalam tak nak tak nak belajaq pon..
gua lulus ABC taw!!!
tengok tengok tengok!!!
akhirnya gua dah graduate tadika!!!
X'D

Lepas dah graduate tadika ni
masok la pulak zaman persekolahan kerendahan
=3
hehehe
ni laa sekolah rendah aku daripada darjah satu sampai laa darjah enam
di sini lah
di Sekolah Kebangsaan Bukit Indera Muda
^^

masa di sekolah rendah
aku dapat mandat untuk jadik pengawas sekolah
aahhahaaha
masa ni darjah tiga~
='p
tapi aku jadik pengawas sekolah setahun jaa
darjah empat tak jadik dah
sebab masa aku jadik pengawas
bukan aku yang buli orang
aku jer yang kena buli
-_-
amik nama budak nakal bagi dekat cikgu
esoknya kena laa pukul dengan budak tu
haih nasib nasib
T_T

Masa aku sekolah rendah jugak laa
buat pertama kalinya keluarga kami memelihara seekor kucing
dan kucing itu adalah kucing dijumpai oleh aku sendiri di bawah sebuah kereta
XD
hehehe
comel kucing ni
kucing pertama kami dan aku memberi namanya "COMEI"
hehehe
='p
kucing ni garang giller
memang tersangat laa garang sebab kucing jantan kan..
tapi dengan aku dia tak pernah garang..
=3
sebab aku suka belai dia..
XD

Erk...
-_-
masa sekolah rendah jugak laa antara mimpi ngeri aku
SUNAAATTTT!!!!!!
waaraggghhh!!
tak nak ingat lagi pasal ni..
T_T
huhuhu..
aku bersunat masa darjah empat
dalam gambaq ni nampak macam oke je laa kan macam tak dak masalah laa kononnya..
memang laa oke lagik sebab baru lepas kuar bilik pembedahan..
ubat kebas pon tak abes lagik..
muko poyo jer ni
tengok laa japgi bila sampai umah
bila ubat kebas dah habis
menangis bhai!!!
hahahaha
*ceh hilang machos.. -,-

hehehehe
lepas aku bersunat
situ lah tempat aku beradu dan mengadu nasib
ahahahaha
XD
dengan kain pelikat yang digantung
XD
haih rindulaa pulak zaman sunat ni
XD
*tapi serik daa tak nak laa sunat lagi skali..
T_T
huhu..
tapi zaman sunat ni best!
aku dapat macam-macam hadiah sebagai tanda penghargaan!
XD
anntara hadiah yang paling best aku dapat tempurung laa..
untuk aku cekupkan burung aku masa aku mandi
hahahaha
XD
hadiah terbaeeekkkk!!!
='p
yang adik ni pon satu
-,-
nak jugak bergambar dengan aku ni haa..
takot kot..
buatnya tangan dia tetiba pukul aku punya kain
sebab tu aku pegang tanya dia..
muka jaa poyo abes pura-pura senyum
padahal dalam hati cuak nak mampos!
XD

Dah dah dah!!!
lupakan topik sunat!!
*malu
hehehe..
aku ni adalah salah seorang peminat fanatik Pokemon..
='p
minat aku terhadap Pokemon adalah sangat mendalam sehinggakan aku berpakaian mengikut pemakaian sahsiah rupa diri si watak utama dalam cter Pokemon tu..
hahahaha
XD
tengok laa tu..
dengan topi, jeket, sarung tangan, kasut, basikal..
XD
kalau dizoom kan ke pipi aku waktu ini..
anda akan melihat satu contengan menggunakan marker yang menulis huruf 'z' pada kedua-0dua belah pipi aku
hahahaha
yew laa cuba tengok balek Ash dalam cter pokemon tu
XD
pipi dia ada huruf 'z'
hahaha
nampak tak betapa fanatiknya aku
XD

Masuklah zaman persekolahan kemenengahan
XD
hehehehe
ni gambar waktu aku baru nak masuk tingkatan satu
=')
tengok tu Azila pun baru umur setahun waktu ni
^^
hehehe

Dalam hidup aku
aku tak ade abang mahupun kakak..
aku lah abang dan kakak kepada adik-adik aku..
dan aku lah satu-satunya abang yang mereka ada..
=')

Sebagai seorang abang sulung dan satu-satunya abang kepada adik-adik aku
tanggungjawab aku adalah sangat besar terhadap mereka
kalau ibu bapa aku tiada
akulah yang bertanggungjawab keatas mereka
dalam keluarga aku
adik-adik akulah penyeri hidup aku
=')
aku bersyukur dengan apa yang aku ada
InsyaaAllah aku akan menjaga hubungan baik aku bersama adik-adik aku ni hingga ke akhir hayat aku
^^
aku nak mereka bangga untuk mempunyai abang macam aku
InsyaaAllah akan ku laksanakan..
^^

Aku seorang yang sangat berlembut hati
senang untuk menyayangi orang
dan sangat setia kepada sesuatu perkara
^^
aku sangat bencikan keganasan
aku cintakan keamanan
aku tidak suka pergaduhan
aku sukakan kedamaian..
=')
biar orang kata aku lemah
tetapi aku tidak lemah dihati orang-orang yang mengenali aku
=')

Demikian sahaja rentetan kisah hidup dan sedikit latar belakang hidup aku sebelum aku menjadi diri yang sekarang ini
^^
aku bersyukur kerana aku dibesarkan di dalam sebuah keluarga yang aman dan bahagia
sebuah keluaga yang tidak terlalu miskin dan juga tidak terlalu kaya..
hanya sebuah keluarga daripada golongan kebanyakan
tetapi tetap hidup dalam keadaan yang aman dan harmoni
^^
aku bersyukur kerana dibentuk dengan sedemikian rupa kerana itulah aku telah menjadi diri aku yang sekarang ini
^^
aku sayang semua orang
aku sayang family aku
aku sayang kawan-kawan aku
dan yang paling penting...
saya sayang awak yang merupakan satu-satunya orang yang sedang membaca blog saya ni..
=')
*posing diatas untuk mu~
LOL
X''D

Friday, 19 April 2013

#1 Album Gambar Kenangan Dulu-dulu

Assalamualaikum W.B.T.

hehehehee.. :'p
adesss.. serius lama giller kan aku tak jenguk2 blog ni kan.. ^^"
dekat lima bulan wooo~~ ==''
last aku update pon pasal tahun baru 2013..
sekarang dan masuk pertengahan bulan empat..
memang lama betul aku tak jenguk nih.. ==''
huhu.. sorry ea blog.. ^^"
biasalaa orang dah bahagia kan sekarang..
banyak komitmen laen nak kena utamakan.. 
:'p
hehehehe
ni pon jenguk balek blog ni pon naseb ada orang yang duk suruh update something..
XD
jadi demi orang itu..
saya menghapdatekan blog ini untuk awak~~~
:'p

...

Sebenarnya, sememangnya dan sejujurnya...
Aku tatau nak update ape dalam blog ni haa..
^^"
paham-paham je laaa..
aku ni kalau dah dapat menaip mcm ni..
memang panjang abes laaa...
XD
hehehe..
tapi rasanya untuk update kalini aku nak buat sesuatu yang berbeza skit.. ;)
aku nak kurangkan menaip..
nak lebihkan bergambo lak..
XD
*erk.. nak kurang2 menaip pon.. dah agak panjang jugak mukadimah mengarot aku ni* 
-_-

...

eh? hujan pulak dkat luar tu.. hahahaha XD
amboi baru sebot makin lebat pulak hujan ni..
=..=''
*tengok jam*
laaa dah pukul 12.37pagi rupanya.. 
:'O
dah masuk hari Jumaat dah..
=-=''
cepat betul laa masa berlalu haih...
alamak sejuknya.. 
=..=''
hujan hujan macam ni kalo dapat tido sambil selimut sedap nih..
XD
tambah pulak dekat umah tok ni ade kite punyer bantal dakap..
patut laa sejak akhir akhir ni tido aku lenaa jer..
rupanya sebab ada bantal dakap..
hahahhaa XD
biasalaa dekat Puncak tak de bantal bantal dakap ni..
yer laa.. nak bawak macam mana kan..
beso gedabak benda alah tu..
tak kan laa nak bawak naik ketapi..
-_-
jadi dekat umah je laa kita dapat jumpa... :')
*sambil tengok bantal dakap atas katil*

..........

eh?! adoooiiihhh... ==''
tengok nih.. kan aku dah kata..
kalau dapat menaip ni memang abes laa diceritanya semua benda yang ada dalam kepala ni..
benda yang tak patut pon diceritakan sekali..
==''
apa nak jadi laa dengan Azamirul ni haa..
haih tak leh jadik ni tak leh jadik ni..
aku dah kena mulakan aku punya cerita dalam blog sekarang...
*maaf atas mukadimah yang mengarot sebentar tadi.. ^^"

...

hehehe.. sebenarnya aku memang betul2 tak tahu nak update ape.. ^^"
*ulang penyataan yang sama lagi.. ==''
tapi aku nak cter laa sket... :'p
tadi aku ade tengok satu filem Melayu ni haa di Astro Ria ngan mak dan adik2 aku..
cerita dia tajuk Aku Tak Bodoh..

Idea nak update blog datangnya daripada cerita ni laa..
hehehehehe
:'p

cerita pasal keluarga, ibu bapa dan anak2..
:')
best jugak cerita dia..
ada banyak pengajaran mengenai kehidupan berkeluarga dan cara2 penjagaan anak2 untuk ibu bapa yang bekerja.. ^^
dalam cter ni ada anak diorang ni seorang blogger...
jadi benda ni memang buat aku rasa semakin meluak2 laa nak menghapdate blog ni kan..
*gewdiks*
XD
hehehe.. tapi bukan pasal ni yang aku nak cerita dkat dalam blog kalini..
dalam cter ni.. pelakon yang bawak watak ibu kepada anak2 ni adalah Amy Mastura..
XD
time tengah tengok dia ni berlakon.. tetibe mak cakap yang dulu masa mak muda..
mak ada bergambar dengan Amy Mastura..
jadi kami pun bukak laa album gambar lama2..
pastu mak pun tunjuk laa gambar mak dengan Amy Mastura tu..

Sebelah kanan tu gambar mak dengan Amy Mastura..
Yang sebelah kiri tu pulak gambar Amy Mastura dengan Riezman dalam cter Aku Tak Bodoh tu..
^^

namun...
di dalam blog kali ini juga aku bukannya nak bercerita mengenai hubungan baik di antara mak aku dengan Amy Mastura tu dan aku juga bukannya nak bercerita mengapa Amy Mastura datang umah untuk melawat aku semasa baby tu..
tetapi di dalam blog kali ini..
aku nak berkongsi gambar2 kenangan aku semasa aku masih kecil...
yang aku jumpa semasa menggeledah album2 lama tu
XD

...

Sebenarnya.. masa tengah mak cari2 gambar mak dengan Amy Mastura tu..
aku sempat jugak menjenguk2 album2 gambar tu..
fuhhh banyak giller gambar aku masa kecik2 mak tangkap..
:')
ye laa.. mak dulu ni memang sangat2 berminat dalam bidang fotografi ni..
jadi tak kisah laa kalau gambar aku dengan adik2 aku ni banyak sebab masa tu kami saja laa model sambilan yang boleh berposing didepan kamera mak yang tanpa memerlukan sebarang bayaran tetapi hanya memerlukan sebotol susu sebagai ganjaran setelah penat berposing..
hahahaha XD
*tengok dah mengarot syok sendiri dah.. ='p
gambo nya tak di tunjuk lagi tapi ceritanya dah berjela...
-_-
oke laa... tak nak menaip dah..
lepas ni nak sajikan jer gambar2 yang ade..
='p


ALBUM GAMBAR DULU-DULU
...
*maaf gambar2 kurang berkualiti kerana diambil dengan menggunakan kamera bermega pixel rendah*
^^"

Hehehehe.. Amacam sempoi dak???
hahahaha
XD
Ni laa Abang Chop..
Ayah aku masa muda2 dulu..
X'D


Respek gler laa ayah masa zaman dulu2..
XD
ROCK OOuu~~~



Yang cantek berposing muka macam aku ni pulak..
Kak Murni namanya...
hahahaha
XD
ni laa mak aku..
='p
*agak2 kalo aku jadik pompuan mcm ni kot muka aku*
LOL


Masa zaman dulu2..
Sejak daripada sekolah rendah sampai sekarang..
Mak memang dikenali dengan rambutnya yang panjang melebihi paras lutut..
=..=''


Sweet pulak tengok gambar2 mak ngan ayah masa mula2 kenal dulu..
dah macam Awie dengan Erra Fazira..
*bukan aku yang cakap.. mak yang cakap*
hehehehe
='p


Akhirnya..
Brader rock dengan si model ni pon disatukan dalam ikatan pernikahan..
pong pak pung pung pung...
*bunyik kompang*
XD


Dah akad nikah makan beradab pulak..
XD
*ayah ni dah macam Nasir Bilal Khan pulak aku tengok..
-_-
*eh dah tukar baju?
='O


Eh??? tukar baju lagi???
=.=''
berapa punya banyak baju daa mak ngan ayah ni..
-_-
*sebenarnya ada lagi yang mak pakai gaun punya..
tapi tak jumpa lak gambo tu..
^^"


Yang ni pulak tok dengan wan..
Mak dan ayah kepada Kak Murni..
hehehe..
*tengok misai wan yang lebat tu pon dah gerun dah*
respek gler laa dengan ayah..
camne laa ayah boleh berhadapan dengan wan yang garang tu..
hahahaha
XD


tengah tengok2 album gambar..
terjumpa lak gambar wan tengah duduk ni..
tapi apa yang uniknya di dalam gambar ni..
aku nampak wan tengah pakai satu baju yang tengah femes pada masa kini..
VARSITI?????!!!
='O
maknanya baju varsiti ni dah wujud sejak pada zaman dahulu kala lagi..
dan ianya bukan ciptaan terbaru..
hahahahahaha
XD


Ni pulak kepada sesiapa yang tak percaya yang Wan aku pernah bukak kedai Snuker..
Ini buktinya..
tak percaya lagik???
cari laa Pusat Sukan Snuker lagenda..
bisnes kad pon ada lagik..
*tapi dah tutup laa hehehe.. ='p
jadi..
"Main snuker mu boleh?"
hahahahahahahaha
X'D


Maka.. setelah setahun hidup bersama..
Lahirlah seorang budak lelaki yang cute dan bulat ini..
hahahahhaa
X'D
Setelah perbincangan dibuat dan segala aspek diambil kira..
Pasangan Kak Murni dan Abang Chop ini telah membuat keputusan untuk menamakannya...
Muhammad Azamirul bin Mohd Yusof..
ni lah aku..
=')
*mak kata masa kecik nakal sangat sebab tu letak dalam bonet keta.. menangis katanya*
hahahaha
XD


Masa kecik..
Mak cakap aku ni tersangat laa buas..
Tal reti duduk diam..
Asyik nak berlari saja..
tengok laa sampai nak bergambar dengan ayah pon aku kena dukung..
hahahahhaa
X'D


Mak cakap..
Aku dulu masa kecik2 terlalu banyak bergambar..
Sampai ada satu tahap aku dah jadik malas nak posing depan kamera..
Ni laa contohnya aku malas nak berposing depan kamera..
hahhahahaha
XD


Namun...
Tetapi.. walaubagaimanapun tatkala...
aku ni seorang yang buas dan tak reti duduk diam..
hanya satu sahaja perkara yang boleh buat aku duduk senyap..
MAKANAN..
hahahaha
XD
tak sangka daripada kecik lagi aku dah suka dekat makanan ni ek..
patut laa boleh jadik sebesar sekarang ni..
hahahaha
XD
mana tak nya..
bayangkan umur aku baru tiga bulan..
aku dah disumbatkan dengan biskut Marrie oleh mak aku..
ye laa..
mak aku cakap aku menangis tak henti2 pagi petang malam pagi petang malam..
mak ingat aku lapo..
jadi dia sumbatkan laa dengan biskut Marrie..
last2 baru aku diam..
so masa umo tiga bulan aku dan makan makana berat oke..
=8}
*bangga*


Ayah aku ni dulunya Mat Moto..
aku ni sejak daripada kecik lagi duk naik moto dengan ayah ni..
Ingat lagi ayah selalu bawak aku jeenjalan naik moto pusing bendang dkat belakang umah..
wuwuwuwuuu~~
bestnyaaa...
=')


Bila tengok balik aku ni masa kecik2..
Haih memang patut laa mak kata aku ni buas..
tengok laa dengan kapala besarnya tu..
telinga capang..
berjalan tak benti..
hahahaha
X'D
*putih jugak aku ni masa kecik*
='D


Erk.. okeh patut laa sekarang ni aku jadik mcm ni..
-_-
ahahahaha..
XD
ni lah dia wajah permulaan seorang budak sebelum menceburi bidang seni..
hahahahaha
XD
*bergaya jugak aku ni*
='p


Alololooo~
kesiannyaa dekat aku..
berposing sorang2 dekat atas titi ni..
tak de kawan lak tu
huhu..
^^"
*tapi yang aku hairannya macam mana laa mak bleh biarkan aku posing dekat tiang tu..
bahaya betol..
jatuh kang.. aku ni dah laa buas..
=..=''


Hahahhaa..
aku naik kuda laa..
X'D
hehehe..
teringat lagi waktu ni..
aku takut giller..
serius memang takut sangat..
bukannya takut sebab naik kuda..
aku takut dengan makhluk hitam kepala besar tu..
-,-


Selang beberapa tahun selepas itu..
Aku pun dah dapat seorang adik..
Nur Atikah namanya..
;D
Fuhh akhirnya aku ade jugak kawan dalam umah tu untuk bermain..
jadi tak de laa aku sunyi sangat duk main sorang2 dalam umah tu..
^^
tapi bila dengar balek mak aku cter..
aku dulu tak suka gler dengan budak ni..
aku asyik pukul dia jer..
mungkin sebab aku jeles agaknya..
hahahahaha
XD


Ni laa adik aku yang aku selalu dengki tu..
^^
mungkin aku dengki dekat dia sebab dia cantik lagi daripada aku kot..
ahahahahaha
XD
"Kau ingat kau cantek?"
mungkin ayat ni laa kot yang selalu kuar dalam hati aku waktu tu..
XD
*gurau gurau*


Tengok tu..
aku dah kata dah..
patut laa masa kecik2 dulu aku dengki dengan adik aku yang sorang ni..
rupanya aku duk nak lawan dengan dia tengok sapa comel lagik..
ahahahahaha
XD
*sekarang cepat cakap! sapa comel lagik? ='p
aku dah posing maut dah tu..
XD


Hmm.. rasanya memang tak dapat dinafikan lagi..
T_T
dia ni lagi cantik daripada aku..
mana taknya..
dia boleh dapat anugerah anak gadis tercantik masa zaman sekolah rendah..
sedangkan aku ni satu anugerah kecantikan pon aku tak penah dapat..
T_T
*jatuh terduduk sambil cakap "I give up"*



Beberapa tahun selepas itu..
Lahirlah lagi seorang adik aku..
Nur Amiza namanya..
hihihihhi..
dia ni adik aku yang paling rapat dengan aku..
^^
agak memahami dan senang untuk berbuat apa2 dengannya..
='p
dan apa persamaan kami..
kami dua dua pakai cermin mata..
hahahaha
XD


Hehehehe..
ni ayah dengan Amiza..
waktu ni ayah dah nampak matang laa skit..
macam bapak2 budak dah..
hehehe..
baru teringat..
ayah ni peminat abes laa ngan kumpulan Slam..
tambah2 Zamani..
memang peminat abes wooo~~
mak selalu cakap ayah dulu kurus kering macam Zamani..
XD


Selang pula beberapa tahun..
Lahir pula adik aku yang comel sorang ni..
XD
Nur Azila namanya..
ingat lagi aku masa dia dilahirkan..
waktu tu aku nak amik UPSR..
memang dengan aku aku sekali kalut duk ulang alik ke hospital
nak melawat adik aku yang sorang ni
hahahaha
XD
comel jer..
='p

...


aduhhh.... teruk betul laa..
='(
sebenarnya masih ada lagi 20 lebih gambar aku nak upload
tapi internet broadband aku buat hal laa..
='(
quota dah abis sebenarnya..
nak topup dia duk kata error2 pulak..
='(
sebenarnya aku duk update benda2 ni sejak daripada malam tadi lagi..
pastu terpaksa berhenti sebab dia heng terok..
pastu aku sambong lak pagi tadi pukul 10pagi..
sampai sekarang dah pukul 4 lebih dah..
ni saja yang aku mampu
tapi aku dah janji yang aku nak update..
jadi aku tetap kena update jugak..
=')

...

minta maaf yaa awak..
ni saja yang saya mampu update untuk kali ini..
InsyaaAllah mungkin pada lain masa..
kalau diiizinkan line internet ni..
saya akan sambong lagi ea update pasal2 gambo2 ni..
^^
ade banyak lagi haa yang saya nak berkongsi dengan awak..
mungkin di lain masa nanti ea..
harap awak berpuas hati dengan update saya kalini hihihihii...
<3 <3 <3