There was an error in this gadget

Wednesday, 15 May 2013

Teater Bangsawan Tiga Maulana =)

ASSALAMUALAIKUM
Apa khabar semua..
harap semua sihat-sihat sahaja..
=)
Alhamdulillah dengan izin Allah
aku dengan selamatnya telah sampai ke Puncak Perdana yang mengambil masa enam jam perjalanan dari Pulau Pinang..
Syukur jugak tak de pape yang berlaku sepanjang perjalanan..
sebab kalini aku bergerak seorang daripada Penang ke Puncak..
tambah pulak moto aku berada dalam keadaan yang kurang baik..
tetapi Alhamdulillah dengan izin Tuhan
aku selamat tiba di destinasi..
=')

...

Tujuan utama aku balik pada kali ini adalah untuk menemani seorang sahabat aku
si Sakdon tu.. 
hahahahaha
Sakdon laa yang dok panggil-panggil aku datang Puncak ni..
dalam masa yang sama aku pon tengah tak de keje kan dekat umah tu..
jadi aku pun datang je laa Puncak..
mungkin ada sesuatu yang aku boleh dapat disini..
dan Alhamdulillah...
Rezeki Allah sapa yang tahu kan...
Sejak aku sampai sini..
macam-macam aktiviti yang aku dapat dalam keadaan sedar ataupun tidak sedar..
dapat pegi tengok teater, join citrawarna, latihan tarian, tengok show tarian, jadi ekstra belakon, dll..
ALHAMDULILLAH
sekurang-kurangnya masa lapang aku diisi dengan perkara yang berfaedah daripada aku duduk umah jer dan tak buat pape..
-,-
huhu..

...

Aktiviti pertama yang aku buat disini adalah pergi menonton teater..
ahahahahaha
bayangkan..
aku sampai Puncak petang tu..
malam tu jugak aku gi tengok teater tu..
fuhh letihnya tak terkatalah..
tapi demi kawan-kawan dan minat untuk menonton teater..
aku gagahkan diri aku untuk pergi juga..
bertempat di Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur..

Teater Bangsawan selalunya dikatakan suatu pementasan yang agak membosankan
tetapi Tiga Maulana memberi kesan yang bertentangan
ENJOY!!!
;D

Teater Bangsawan Tiga Maulana...
apa yang boleh aku katakan..
suatu pementasan yang agak menarik..
agak mengujakan aku apabila pertama kali aku menjejakkan kaki masuk kedalam panggung itu..
penonton memenuhi ruang tempat duduk penonton dan aku hanya nampak lima tempat duduk kosong iaitu tempat duduk yang kami tempah..
=..=''
nampak tak bagaimana teater ini berjaya menarik minat para penonton sehinggakan ia mampu untuk memenuhkan ruangan penonton pada satu hari pementasan..
perhatian aku berjaya ditarik lagi dengan kekaguman yang terdapat didalam pementasan ini..
apa yang boleh aku perkatakan pembinaan set pada pementasan ini memang gempak gler!
aku kagum dengan set dia..
ahahahaha
dia boleh mengubah sesuatu situasi ke sesuatu situasi dengan penukaran set
dan set-setnya pulak bukannya kecil-kecil..
beso2 gedabak punya set..
ahahaha






 nampak macam mana satu pentas ni boleh berubah-ubah set?
bukan sikit-sikit tau..

banyak woo~
ahahahaha
tapi time nak tukar set tu
ade laa tirai yang menutupnya..
tak de laa tukar set time penonton dok tengok..
tapi masa tirai tu tutup..
ada selingan..
bukan kosong jer..
antara selingannya adalah tarian..
nyanyian dan jugak persembahan magic..


ni lah antara selingan yang aku minat
magic kot
bukan senang nak tengok show magic live
ahahahaha
first time laa bagi aku
XD

Secara keseluruhannya bagi aku..
teater Tiga Maulana ini tidak kurang hebatnya..
para pelakon masing-masing ada kekuatannya yang tersendiri..
=)
tambah pula ada pelakon-pelakon yang dikenali mcm Taiyuddin Bakar, Najua P. Ramlee dan Zarina Raja Lawak..

Ini dia posternya..
nampak disitu ada PENAMPILAN ISTIMEWA..
XD

Teater Bangsawan Tiga Maulana ini adalah satu teater yang menggabungkan beberapa cerita-cerita popular P. Ramlee dan dijadikan sebagai satu cerita..
antara cerita yg aku perasan, Tiga Abdul, Nujum Pak Belalang, erk.. lagi apa tatau aku tak perasan kot.. ahahaha
tapi apa pun susunan ceritanya menarik..
=)

...

antara sebab utama aku datang pementasan teater ni pon sebab ada kawan aku dalam pementasan ni..
ahahahaha
XD

Dari kiri
Maisyarah, Abang Zaki, Encik Syed, Yana

Masa duduk dekat bangku penonton..
aku rasa bangga laa dapat tengok kawan-kawan aku perform atas pentas yang gah tu..
=')

Bersama rakan-rakan di Panggung Bandaraya
=)

1 comment: