There was an error in this gadget

Sunday, 8 April 2012

Kisah Aku dan MuZiK... #3

Assalamualaikum.. :)
*bertekad untuk sambung jugak "Kisah Aku dan MuZiK"!!! hehehe..
...
sebelum ni.. empat tahun aku berkecimpung dalam minat terhadap muzik nih.. <--apa ke ayat aku buat nih.. =..=
hahaha... daripada start aku minat lagu time darjah 4 tu.. aku layan lagu lama2 jaa..
lagu jiwang2 zaman 80an dan 90an hehe..
B.P.R.. AXL's... Ukays.. Spring.. Spin.. Slam.. Exist.. Massa.. Spoon.. Dinamik.. Ekamatra... Mega... May... Lefthanded.. Wing.. Arror.. lagi banyak laa lagi hahaha..
hihihihi memang zaman tu aku tangkap jiwang gila2 laa...
"Datang hampir senjaaa... Sedang aku merangkak dan kehausan.. Cinta itu!" - BPR_Dari Sinar Mata..
"Andai... engkau berduukaa.. akuu yang pertama disisi.. Andai ekngaku bahagia aaaku kan teruusss... berdoa semoga suatu masa.. pintu hatimu kan terbukaa...." - AXL's_Akulah Kekasihmu..
"Pada... Irama ku berpesan! lagu ini ditujukaannn padanya yang ku sayaaanng~~~" - Spring_Sejiwa..
"Sayu haatiii.... sayu sekalii.... melihat engkau berpimpin tangan dengan sidiiiaaaa..." - Spin_Mengusung Rindu...
hahaha jiwang gler hehe..
*tapi tak penah mengayat awek laa dengan tahap jiwang mcm ni harap maklum.. ^^*
...

Kumpulan Bumi Putra Rockers a.k.a BPR
...
start aku form 2... :)
aku dapat handphone drpd ayah aku! XD
hahaha... dan dari situ laa aku mula mendengar radio... =8}
*sebelum ni pun mmg dah ada radio.. tp kat umah mak laa.. aku duk dengan tok aku.. jadi jarang dengar radio.. ^^"
jadi bila dah ada radio nih.. aku mula lah berjinak2 dengar lagu2 baru masa kini.. <--cheewaahh ayat xley blah!
aku mmg stay dengan ERA laa tiap malam.. ^^
aku ni problem skit.. kalo nak buat keja skolah kena sunyi sepi..
kalo ada bunyi bising2 ni pikiran aku terganggu..
tapi dalam masa yang sama dulu aku ni penakut.. ^^"
rumah tok ni tak daa org.. ada aku, wan ngan tok jaa..
wan ngan tok pukui 9 daa tido...
aku ni tido awal gak tapi kalo ada keja sekolah tu terpaksa laa stay up kjap nak siapkan...
jadi mau tak mau terpaksa laa dengar radio... hehehe.. :D
dari situ laa aku mula knal lagu2 terbaru.. ^^
antara lagu yang paling aku ingat laa kan...
lagu Kaer_-_Izinku Pergi huhu.. ^^
sebab lagu ni pun ala2 jiwang karat gitu kan hehe.. XD
*apa pun still dengan genre ala2 "jiwang" hahaha XD

Hihihi... ^^

...
lagu inggeris?????
hahaha YES! ni laa problem aku hahaha.. XD
sampai sekarang xbrapa nak ada lagu inggeris yang melekat dalam kepala aku nih.. ^^"
*masalahnya aku ni lemah skit dalam bahasa penjajah ni.. ^^"
tapi! ada satu lagu inggeris yang aku masih ingat sampai sekarang... =8}
*merangkap lagu inggeris pertama yang aku minat!
hihihi ceritanya bermula dengan satu Konsert Akademi Fantasia... XD
*Akademi Fantasia 3 xsilap aku.. yang ada Mawi tuh.. :P
huhu.. ada sorg peserta ni.. nama Aidil... Aidil AF3.. aku tak laa minat dya sangat... tp dya dah buat aku minat satu lagu inggeris yang bertajuk I Don't Wanna Miss A Thing... XD
sebenarnya bukan sebab minat apa...
lepas aku tgk konsert malam tu.. *kat TV ler... -_-''
aku trus sambong wat keja skolah dalam bilik...
macam biasa sbb takot sunyi aku pasang ler radio dalam henpon aku tu... =..=
sekali dya kluar lagu yang sama daa...
aku dengar nama dyaa... Aerosmith_-_I Don't Wanna Miss A Thing...
"I could stay awake.. just to hear you breathing... watch you smile while you are sleeping.. well you're far away dreaming..." - Aerosmith_I Don't Wanna Miss A Thing...
hihihi.. walaupun aku tak paham apa yang dya cakap...
*waktu tu laa aku tak paham.. skrg daa paham daa.. ;D
tapi aku tak tau kenapa setiap patah kata yang dya cakap tu aku rasa mcm ada sesuatu yang mengetuk jiwa aku hahaha XD
kiranya aku nak cakap mcm ni lagu jiwang laa tapi versi inggeris.. ^^
hihihi...

Lagu ni jugak adalah lagu tema untuk Filem "ARMAGEDDON" hehe.. best cter dya!!! 


0 comments:

Post a Comment